Aantal personen
4 personen
4 personen
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingrediënten
160 g volkorenmeel
220 ml magere melk
1 banaan, gepeld, in stukken
½ rode biet
1 el vloeibaar zoetstof (optioneel)
1-2 el olijfolie of olijfoliespray, om in te bakkenTopping
100 ml magere Griekse yoghurt
1 el aardbeienjam zonder toegevoegde suikers
200 g gemengd roodfruit
2 el gepofte quinoa
160 g volkorenmeel
220 ml magere melk
1 banaan, gepeld, in stukken
½ rode biet
1 el vloeibaar zoetstof (optioneel)
1-2 el olijfolie of olijfoliespray, om in te bakkenTopping
100 ml magere Griekse yoghurt
1 el aardbeienjam zonder toegevoegde suikers
200 g gemengd roodfruit
2 el gepofte quinoa
Benodigdheden
grote koekenpan
grote koekenpan
Bereiding
- Doe het volkorenmeel, de magere melk, banaan, biet en eventueel de zoetstof in de blender en maal tot een gladde massa.
- Verhit de olijfolie of olijfoliespray in een koekenpan. Doe hoopjes van het beslag in de koekenpan (meestal passen er 3-4 tegelijk) en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en goudbruin.
- Verdeel de pannenkoekjes over borden en verdeel de Griekse yoghurt erover. Maak met een theelepel van de jam een swirl door de yoghurt.
- Garneer de pannenkoekjes met het roodfruit en de gepofte quinoa.