Ceviche van coquilles met passievrucht

4 personen 40min Vis gerecht

Een heerlijke ceviche van coquilles met passievrucht. Ideaal als bijgerecht tijdens de feestdagen!

Ingredienten

  • 6 coquilles
  • 1 passievrucht
  • 2 takjes koriander
  • Peper en zout
  • Ingredienten marinade:
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 mandarijn
  • 1 knoflook teentje

Benodigdheden

  • Kommetje

Bereiden

  1. Maak de marinade: rasp de schil van de schoon geboende limoen en pers alle vruchten uit. Doe het sap met de rasp en het fijngesnipperde teentje knoflook in een kommetje en laat ca. 30 minuten trekken.

  2. Snijd de blaadjes van de koriander heel fijn. Snijd de coquilles overlangs doormidden zodat er plakjes van ca. 1-2 mm dikte ontstaan. Verdeel de plakjes over vier borden. Zeef de marinade en verdeel over de coquille plakjes. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht en verdeel over de borden. Bestrooi tot slot met wat koriander en peper en zout.