Courgette carpaccio

2 personen 30 min Vegetarisch gerecht

Vegetarische carpaccio gemaakt van courgette, heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 80 gram Arla Apetina witte kaasblokjes light (10% vet)
  • 1 klein knoflook teentje
  • 1/2 citroensap + rasp
  • 1,5 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • Handje blaadjes verse munt
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Keukenrasp en schaaf
  • Snijplank
  • Grillpan

Bereiden

  1. Snijd of schaaf de courgette in plakjes van ongeveer 5 mm. Verdeel de plakjes courgette over een snijplank en bestrooi ze met zout. Laat dit 20 minuten staan. Dep de plakken courgette hierna droog.

  2. Verwarm een grillpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voor de plakken courgette er in gaan. Grill de courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin. Rasp de citroen (gebruik een fijne rasp) en pers hem uit. Meng de olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook, citroenrasp en één eetlepel citroensap.

  3. Verdeel de gegrilde plakjes courgette over twee borden. Scheur de verse munt in stukjes en verdeel dit over de courgetteplakjes. Prak de feta met een vork in kleine stukjes en verdeel dit over de borden. Druppel tot slot de dressing erover en maak het gerechtje af met wat geroosterde sesamzaadjes en vers gemalen peper.

  4. Kan eventueel ook als bijgerecht worden geserveerd.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag