Havermout crumble appel/framboos/bramen

2 personen 30min Vegetarisch gerecht

Een heerlijke crumble gemaakt havermout, appel, framboos en bramen.

Ingredienten

  • 300 milliliter magere kwark
  • 50 gram Frambozen
  • 50 gram bramen
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 1 eetlepel kokosolie

Benodigdheden

  • 2 Kleine ovenschaaltjes
  • Kom

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen en bramen in een kom en schep goed door. Verdeel het fruit over de 2 kleine ovenschaaltjes.

  2. Maak de kom schoon en doe hier de havermout, het amandelmeel, de kokosolie en de zoetstof in. Gebruik je handen om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

  3. Schep de havermout crumble op het fruit en schuif de schaaltjes nu voor ca. 20 minuten de oven in. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is het klaar. Serveer met een klein schaaltje magere kwark/yoghurt (150ml per persoon).

Andere recepten

2 personen 10min Vegetarisch