Kiwisorbet

2 personen 10 min Vegetarisch gerecht

Een heerlijk fris nagerecht; kiwisorbet, binnen no-time bereid en  super lekker!

Ingrediënten

  • 5 kiwi's
  • 4 eetlepels zoetstof
  • 1/2 citroen

Benodigdheden

  • Blender of staafmixer
  • IJsmachine of ijslade

Bereiden

  1. Schil vier kiwi’s en snijd ze in stukken. Pureer de kiwi stukken kort zodat de zaadjes niet stuk gaan en meng de zoetstof en het sap van ½ citroen door de kiwipuree. Giet de puree in de ijsmachine en draai er ijs van. Heb je geen ijsmachine, doe het ijsmengsel dan over in een ijslade en zet het geheel in de vriezer.

  2. Roer het ijs om de twee uur door met een vork om te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan. Schil de overgebleven kiwi en maak er mooie dunne plakjes van. Serveer de kiwisorbet samen met wat verse plakjes kiwi.

  3. Variatietip:
    Ook lekker met wat blaadjes fijngesnipperde munt door de kiwipuree.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag