Oesters op drie manieren bereid

2 personen 35min

Feestelijk voorgerecht voor de feestdagen; oesters bereid op drie manieren

Ingredienten

  • 6 oesters
  • 1/2 trostomaat
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • Kneepje limoensap
  • Stukje van ca. 1 cm verse gember, fijngesnipperd
  • 1/2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1/4 Spaanse peper, heel fijngesnipperd
  • 1/2 theelepel Kikkoman sojasaus less salt
  • 1 theelepel geraspte 20+ kaas
  • 1 theelepel gepelde pistachenootjes, fijngehakt
  • 2 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 1 eetlepel crème fraîche light
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Oestermes
  • Stoommandje
  • Ovengrill

Bereiden

  1. Bereiding:
    Steek de oesters open en giet het vocht af. Leg de oesters terug in de schelp.

  2. Bereiding 1:
    Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de tomatenblokjes over twee oesters. Knijp er wat limoensap over uit en bestrooi met de fijngesneden koriander.

  3. Bereiding 2:
    Leg 2 oesters in de schelp in een stoommandje en verdeel de fijngesnipperde gember, bosui en Spaanse peper er overheen. Druppel er wat sojasaus overheen en leg de oesters in het stoommandje. Hang het stoommandje boven een pan met kokend water en gaar ze ca. 3-4 minuten.

  4. Bereiding 3:
    Zet de grill aan van de oven (hoge stand ca. 200°C). Meng de kaas, pistachenootjes en bieslook. Verdeel de crème fraîche over 2 oesters en strooi het kaas/noten/bieslookmengsel er over. Zet ze ca. 10 cm onder de grill en laat ze in ca. 3-4 minuten licht kleuren.

  5. Serveer de oesters in de schelp op een langwerpig bordje.