Scroppino

2 personen 15min Vegetarisch gerecht

Een heerlijk nagerecht; scroppino! Hartstikke makkelijk en snel te bereiden. Ideaal voor de feestdagen!

Ingredienten

  • 250 milliliter water
  • 200 gram diepvriesfruit framboos
  • 100 milliliter champagne
  • 1/4 citroen
  • 2 eetlepels vloeibare zoetstof ( bijvoorbeeld stevia van NewFysic )
  • 1 takje verse munt

Benodigdheden

  • Blender
  • 2 Champagneglazen

Bereiden

  1. Zet de lege champagneglazen in de vriezer. Breng het water aan de kook en los de zoetstof hierin op. Zodra de zoetstof is opgelost kan de pan van het vuur, laat goed afkoelen. Doe het nog bevroren fruit in de blender samen met het sap van ¼ citroen.

  2. Voeg het zoete water en de champagne toe en mix dit totdat het een gladde drank wordt. Serveer de scroppino direct in de gekoelde champagneglazen. Serveer evt. met nog wat verse frambozen en een takje munt.

Andere recepten

2 personen 30min Vegetarisch