Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Timbaaltje van wilde rijst, gehakte noten, kerriesaus, oesterzwammen en spinazie

25 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

2 Timbaalvormpjes

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Pel en snipper de sjalotjes. Pers de knoflook uit. Vet een sauspan in met wat Frylight bakspray en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Voeg de kerrie toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de witte wijn.

  2. Laat de alcohol iets verdampen. Voeg dan de melk en de bouillon toe. Laat op middelhoog vuur inkoken tot 2/3 van het volume. Breng op smaak met peper en zout.
    Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in ca. 10 minuten gaar.

  3. Vet een koekenpan in met wat Frylight bakspray en bak de oesterzwammen in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Vet een koekenpan in met wat Frylight bakspray en bak de spinazie op hoog vuur ca. 4 minuten tot de blaadjes wat geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng de nootjes door de rijst. Spoel de timbaaltjes om met water en vul de vormpjes met het rijstmengsel. Keer ze om op een bord en serveer met de oesterzwammen en de spinazie. Druppel wat van de saus er over en geef de rest van de saus er apart bij. Bestrooi het bord met de fijngehakte pistachenootjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 17,50

MultiV Meno

MultiV Meno

De menopauze hoeft niet vervelend te zijn

€ 25,75