Charmoula aubergine met bulghur en munt

2 personen 50 min Vegetarisch gerecht

Geniet van de Arabische keuken met deze smaakvolle en kruidige aubergine

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 100 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
  • 80 gram volkoren bulgur, ongekookt
  • 2 stuk lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 8 groene olijven (zonder pit)
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 schil van ingelegde citroen
  • ½ Bosje verse koriander
  • ½ Bosje verse munt
  • 1 Teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • kneepje citroensap
  • peper en zout
  • Frylight bakspray of olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Maak de kruiden schoon en hak de blaadjes fijn. Snijd de lente-ui in plakjes.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

  4. Maak de charmoula door de komijn, koriander, chili, paprika, snufje zout, teentje knoflook en de in kleine stukjes gesneden ingelegde citroenschil te mengen met 2 eetlepels olijfolie en 100 ml water.

  5. Snijd de aubergines overlangs doormidden. Kruis het vruchtvlees schuin in met een mes zonder door de buitenschil heen te snijden. Wrijf de charmoula goed op en in het snijvlak van de aubergine en leg ze met het snijvlak naar boven op een vel bakpapier in de oven. Rooster ze ca. 30-40 minuten tot ze helemaal zacht zijn.

  6. Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10 minuten gaar. Voeg de fijngesneden kruiden, lente-uitjes, olijven en de pijnboompitjes toe en maak af met wat citroensap en peper en zout naar smaak.

  7. Breng de yoghurt op smaak met wat versgemalen peper.

  8. Serveer de aubergines met een lepel yoghurt erover en de bulgur en garneer met wat verse kruiden.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag