Gestoofde kabeljauwfilet met prei, tomaat en rode ui

2 personen 30 min Vis gerecht

Dit heerlijke recept voor kabeljauwfilet met frisse groenten valt zeker in de smaak!

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 80 gram zilvervliesrijst, ongekookt
  • 2 preien
  • 2 tomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ tablet kruidenbouillon
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Hapjespan

Bereiden

  1. Snijd de kabeljauwfilet in 2 gelijke stukken. Bestrooi deze met wat peper en zout en besprenkel met citroensap.

  2. Pel de rode ui en snipper deze fijn.

  3. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.

  4. Kruis de tomaten aan de onderzijde in en dompel deze onder in kokend water, spoel daarna af onder koud stromend water en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in blokjes.

  5. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en prei ca. 5 minuten. Voeg dan de blokjes tomaat toe en fruit nog ca. 1 minuut mee. Schenk wat water bij de groenten, zodat alles net onder staat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door totdat deze is opgelost.

  7. Leg de kabeljauwfilets in de pan en stoof (met de deksel schuin op de pan) in ca. 6 minuten gaar. Serveer de vis samen met de groenten en een portie zilvervliesrijst.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag