Lamshaasjes met sperziebonen en munt

2 personen 20 min Vlees gerecht

Een heerlijk zomers recept!

Ingrediënten

  • 250 gram lamshaasjes
  • 400 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 80 gram zilvervliesrijst, ongekookt
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 Teentje knoflook in partjes
  • 1 Handje verse munt, in grove stukken gehakt
  • Frylight bakspray/olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Wok

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep als laatste de verse munt erdoor en serveer met de zilvervliesrijst.

  2. Snijd de lamshaasjes in schuine plakjes en bestrooi met peper en zout.

  3. Breng wat water aan de kook in een pan en blancheer de sperziebonen 1-2 minuten. Spoel daarna direct af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

  4. Verwarm wat Frylight bakspray/olijfolie in de wok op middelhoog vuur en roerbak de rode ui ca. 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en roerbak nog ca. 2-3 minuten.

  5. Voeg de plakjes lamshaas en knoflook toe en roerbak nog ca. 4 minuten.

  6. Schep als laatste de verse munt erdoor en serveer met de zilvervliesrijst.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag