Peruaanse bouillabaisse met korianderbouillon

2 personen 20 min Vis gerecht

Heerlijk voor de vis liefhebbers

Ingrediënten

  • 300 gram gemengde vis en zeevruchten (mosselen, gamba's en witvis zoals schol of tong)
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk prei, in ringen gesneden
  • 1 stuk gele paprika
  • 1/2 stuk limoen, sap
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 Stukje gember (a 2 cm)
  • 400 milliliter visfond (pot)
  • 400 ml water gemengde vis en zeevruchten (mosselen, gamba's en witvis zoals schol of tong)
  • 1 Bosje koriander (paar blaadjes overhouden voor de garnering)
  • peper en zout
  • Frylight bakspray/olijfolie

Benodigdheden

  • Vijzel
  • Blender of staafmixer
  • 2 diepe borden

Bereiden

  1. Snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne ringetjes en de paprika in blokjes. Meng in een vijzel
    de korianderzaadjes, komijn en chilivlokken tot een poeder en voeg dan de gember toe en wrijf tot
    een geurige pasta.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook ca. 2 minuten.
    Voeg dan de paprika, prei en het kruidenmengsel toe en laat op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes
    garen. Voeg de visbouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten trekken.

  3. Neem ca. 1 dl bouillon uit de pan en doe die in de blender. Voeg dan de koriander toe (inclusief de steeltjes)
    en pureer heel fijn (met de staafmixer in een maatbeker gaat ook prima). Voeg de rauwe vis en
    zeevruchten toe aan de bouillon en laat op middelhoog vuur ca. 5 minuten gaar worden. Voeg de
    korianderpuree toe en breng op smaak met limoensap en eventueel wat peper en zout. Serveer de
    stoofpot in diepe borden en garneer met wat korianderblaadjes.

  4. Serveer met wat sneetjes geroosterd volkoren stokbrood (ca. 50 gram per persoon).

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag