Risotto met geroosterde paprika, paddenstoelen en pecannoten

2 personen 60 min Vegetarisch gerecht

Onze favoriet uit Italië: een smaakvolle en knapperige risotto. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 80 gram volkoren risotto, ongekookt
  • 200 gram paddenstoelenmix, in reepjes
  • 60 gram pecannoten (of pijnboompitten)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 Teentje teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ knoflook, fijngesneden
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • kom
  • plasticfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. .

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats ze voor ca. 30 minuten in de oven (of tot ze zwart kleuren). Laat de paprika’s daarna eerst even afkoelen. Leg ze vervolgens in een kom en dek deze voor een half uur af met plasticfolie.

  3. Verhit ondertussen wat Frylight bakspray/olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook voor ca. 1-2 minuten. Voeg de volkoren risotto en de paddenstoelen toe en bak deze een minuut mee.

  4. Giet de helft van de bouillon in de pan. Wanneer deze is opgelost, voeg je de andere helft toe.

  5. Als de paprika’s genoeg zijn afgekoeld, kun je de velletjes er makkelijk af pellen. Snijd het vruchtvlees daarna in reepjes

  6. Als al het vocht door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, schep je de geroosterde paprika erdoorheen. Voeg wat peper en zout toe naar smaak, verdeel over twee borden en verkruimel de pecannoten eroverheen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag