Altijd honger? Dat komt wellicht hierdoor

Ben jij zo iemand die nog geen cracker kan eten en alweer iets anders wil? Of na het avondeten direct een bak yoghurt maakt of misschien wel een zak chips opent? Dit kan er aan de hand zijn.

 

En zodra je weet waardoor het komt, kun je je gewoonten gaan aanpassen.

 

Te weinig drinken

Het kan zijn dat je honger en dorst met elkaar verwart. Drink dus als je trek hebt eerst een glas water, wacht dan 5 minuten en bedenk dat of je echt nog iets wilt eten.

 

Je eet teveel kauwgom

Kauwgom kan een tijdelijke oplossing zijn als je honger hebt; je hebt dan immers iets om op te kauwen zonder dat je eet. Maar kauwgom heeft eigenlijk een averechts effect: Het speeksel dat je mond aanmaakt tijdens het kauwen zorgt ervoor dat je lijf honger krijgt. Beter niet meer doen dus, die kauwgompjes.

 

Je verveelt je

Wie doet het niet: eten uit verveling. Om dit te voorkomen kun je er ’s ochtends al voor zorgen dat je je plan voor de dag maakt. Zodra je weet wat je dagplanning is, zul je minder snel een gat in je dag hebben en daardoor gaan snoepen.

 

Je hebt alcohol of suiker gedronken

Zowel een kater als het eten van een suikerhoudende snack zorgen snel weer voor honger (of eigenlijk ‘trek). Matig dus met de alcohol en drink per glas wijn minimaal twee glazen water. Ook suikerhoudende snacks zijn geen goed idee. Ze laten je bloedsuikerspiegel schommelen wat zorgt voor snaaien tussendoor.

 

Appels

Appels zijn een heerlijke en verantwoorde snack, maar zorgen wel vrij snel na de laatste hap voor honger. Dat komt door bepaalde stoffen in de appel die je stofwisseling regelen. Blijf vooral appels eten, maar houd hier wel rekening mee (eet bijvoorbeeld pas een appel als je weet dat je over een half uur gaat dineren of lunchen).

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: Joshua Rawson-Harris via Unsplash

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag