Dik word je niet in twee (kerst)dagen

Gelukkig word je niet ineens dik van één keer uit je dak gaan met eten en drinken. En dat is fijn, want tijdens de feestdagen eet je vaak wel anders en meer. Maak je dus niet te veel zorgen, maar probeer je wel aan deze (eet)regel te houden.

Veel lijners hebben last van de gedachte ‘het maakt nu toch niet meer uit’, als ze eenmaal de dieetregels hebt geschonden.

Saboterende gedachten

Dit worden ook wel ‘saboterende gedachten’ genoemd. En zodra deze gedachten in je opkomen, ga je gedachteloos én te veel eten. Probeer daarom je gedachten onder de loep te nemen: Oké, is dit waar? Maakt het nu inderdaad niet meer uit? Je zult zien dat je, door van een afstandje naar je gedachten te kijken, ruimte creeert om te denken: Ja, ik heb nu een calorierijke maaltijd gegeten, en daar heb ik van genoten. Nu neem ik dus koffie i.p.v. een calorierijk toetje.

Wij beloven je: dit gaat je een hoop calorieën schelen.

Compensatie

Nog iets wat je kunt doen is: compenseren. Eet voor of na de feestdagen een aantal dagen wat minder en beweeg wat meer. Zo creëer je balans in je algehele eetpatroon. Lukt het je echt niet deze twee dagen volgens je eigen voedingsplan te eten, bijvoorbeeld omdat je veel buiten de deur bent, slik dan vlak voor de maaltijd een No Regret. Zo kun je genieten van de feestdagen zonder al te veel aan te komen en zonder al te veel schuldgevoel. Fijne dagen!

 

Foto: Toa Heftiba via Unsplash

 

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag