Foodhack: citroen uitpersen zonder ‘m doormidden te snijden

Als je veel in de keuken staat, weet je dat citroensap niet alleen een veelzijdig product is, maar ook dat het uitpersen van een citroen hogere wiskunde kan zijn. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je handen schoon blijven en er geen pitjes of vruchtvlees in je saladedressing komen?

 

Zo doe je dat.

 

Stappenplan

  • Rol de citroen heen en weer op het aanrecht of tussen je handen. Net als je bij een mandarijntje zou doen om de schil los te krijgen van het vruchtvlees.
  • Steek een satéprikker in een van de zijkanten van de citroen en haal ‘m er weer uit.
  • Knijp in de citroen en het citroensap komt er in een perfect straaltje uit.

 

 

Extra handig

Niet alleen krijg je zo geen vieze handen, maar je kunt de citroen zo ook langer bewaren, en later nog gebruiken in een ander gerecht. Bijvoorbeeld als je nog meer sap nodig hebt of juist de (geraspte) schil van de citroen.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Max Delsid via Unsplash

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag