Opgeblazen gevoel? Deze snacks helpen je ervan af

Ben je net op het moment gekomen dat je je weer met plezier in je bikini hijst, zit je met een enorm opgeblazen buik. Daar is wat aan te doen. Van deze voedingsmiddelen krijg je geen opgeblazen gevoel.

 

Sommige van deze producten zorgen ervoor dat je geen opgeblazen gevoel krijgt, andere zorgen er voor dat je opgeblazen gevoel verdwijnt.

 

Komkommer

Komkommer is niet alleen een gezonde snack die je goed kunt inzetten bij lekkere trek, maar helpt ook dat opgeblazen gevoel weg te drukken. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat komkommers ontzettend veel water bevatten. Hoe meer water je binnenkrijgt zonder vezels, hoe vaker je moet plassen. En hoe meer je plast, hoe platter je buik voelt.

 

Watermeloen

Net als komkommer zit watermeloen vol water. En hoe meer water je drinkt, hoe minder opgeblazen je je voelt. Let op: als je NewFysic volgt mag je 1 schijf per dag. Die bevat ongeveer 100 calorieën. En smaakt als een gezond snoepje 🙂

 

Asperges

Je weet waarschijnlijk al dat het vasthouden van vocht een van de redenen is dat je je opgeblazen voelt. Asperges helpen vocht af te voeren. Voeg een paar asperges toe aan je avondmaaltijd en de volgende ochtend voelt je buik als herboren.

 

Eiwit

Eiwitten zorgen niet alleen voor een vol gevoel, ze helpen je ook aan een minder opgezwollen gevoel. Splits een eitje en maak van het eiwit een omelet. Lekker voor op een cracker bijvoorbeeld.

 

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een heerlijke proteïne booster. Daarbij zorgt deze yoghurt voor een goede vertering, die weer zorgt voor een platte buik – op hele korte termijn. Zorg wel dat je de Griekse yoghurt met 0% vet aanschaft.

 

Courgette

Het perfecte bijgerecht voor op de barbecue! Snijd ze door de lengte door midden en rooster ze met wat olie, knoflook, zout en peper. Ze zorgen snel voor een vol gevoel zonder de hoeveelheid aan calorieën. Je kunt ze ook raspen met een dunschiller en daarna grillen, dan worden ze lekker knapperig.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag