Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Aubergineshaksuka met ansjovis

20 minuten

Hoofdgerecht

Vis

4 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

ovenbestendige koekenpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Bak de ui en knoflook 2 minuten, voeg het karwijzaad toe en bak 1 minuut mee.

  3. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer even goed door. Breng op smaak met de harissa, zout en peper. Breng aan de kook, voeg de ansjovis toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Maak 4 kuiltjes in het aubergine-tomatenmengsel en breek boven elk kuiltje een ei.

  5. Zet de koekenpan in het midden van de oven en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen nog een beetje door in de hete saus.

  6. Verkruimel de witte kaas erover en garneer met flink wat peterselie. Serveer samen met het volkorenbrood.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Vakantiepakket groot

Vakantiepakket groot

Lekker genieten van eten en drinken

€ 54,00

Meer info
Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95