Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Bisque van garnalen

30 minuten

Voorgerecht

Vis

2 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Zeef

Pollepel of houten lepel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snijd de prei en sjalotten in kleine stukken. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de knoflookbol overdwars in tweeën. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpan en bak hierin de garnalenschalen aan.

  2. Voeg na tien minuten de groenten, knoflook en de kruiden toe en bak dit nog ca. 5 minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij, laat dit een minuut goed meebakken en blus het geheel af met de Nouilly Prat of witte wijn. Voeg hier het potje fond en het water aan toe en laat het geheel rustig met het deksel op de pan inkoken.

  3. Zeef het geheel na ca. 30 minuten. Druk de schalen goed uit met een pollepel of houten lepel want daar zitten nog veel smaakstoffen in. Laat de gezeefde soep nog ca. 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg vlak voor het serveren de cognac en een paar druppels tabasco toe en roer goed door.

  4. Tips:
    - De soep kan uitstekend een of twee dagen van te voren worden gemaakt, voeg alleen de cognac en tabasco pas op het laatste moment toe.
    - Je kunt de soep ook serveren in amuseglaasjes, dan is het gerecht geschikt voor ca. 8 personen.
    - Extra feestelijk: een theelepel crème fraîche light als topping op de soep.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50