Broccolipizza met verse groente en tonijn

Hoofdgerecht

2 personen 15 + 30 min Vis gerecht

Deze pizza is dé favoriet van Monique Westenberg, en wij begrijpen wel waarom…Lekker, gezond en super makkelijk om te maken!

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 stuk ei
  • 2 theelepel tijm
  • 1 Snufje zout
  • 1 Snufje versgemalen zwarte peper
  • 2 a 3 eetlepels Magere NewFysic Pesto
  • 1/2 stuk courgette
  • 120 gram tonijn (op water) uit blik
  • 1/2 stuk rode ui
  • 2 eetlepel Zwitserse strooikaas
  • 30 gram rucola

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Schone theedoek
  • Kaasschaaf of dunschiller

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes in 5-6 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

  3. Doe de broccoliroosjes in de keukenmachine en maal tot ze op rijstkorrels lijken. Doe ze in een theedoek en knijp zoveel mogelijk van het vocht eruit.

  4. Meng de broccoli met het meel, ei en de tijm, plus wat zout en peper. Verdeel het deeg over de met bakpapier beklede bakplaat en bak de bodem in 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Verdeel de pesto erover en beleg de pizza met courgette, tonijn, ui en strooikaas. Schuif de pizza terug in de oven en bak nog 10 minuten.

  6. Strooi de rucola over de pizza en het genieten kan beginnen!

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag