Citroenkip met peterselie en munt

4 personen 60 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • Frylight bakspray / 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kippenpoten zonder vel
  • 5 cm gemberwortel, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • sap en schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 160 gram volkoren tagliatelle
  • blaadjes munt en schijfjes citroen voor garnering

Bereiden

  1. Verhit de Frylight bakspray/olijfolie in een pan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Schep de kip vervolgens uit de pan en laat rusten. Leg de kip terug in de pan en voeg de bouillon, het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Breng alles aan de kook. Laat het geheel nog 25 minuten zachtjes stoven.

  2. Doe de gember en knoflook in de pan en bak deze 1 minuut. Roer dan de kerrie, komijn, koriander, cayennepeper en het zout erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.

  3. Bereid ondertussen de volkoren tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg op het einde de munt en peterselie toe aan de kip.

  4. Leg een bedje van pasta op 4 borden met daarbovenop de kip. Garneer met blaadjes munt en schijfjes citroen.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag