Courgette carpaccio
30 minuten
Bijgerecht, Voorgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd of schaaf de courgette in plakjes van ongeveer 5 mm. Verdeel de plakjes courgette over een snijplank en bestrooi ze met zout. Laat dit 20 minuten staan.
Dep de plakken courgette hierna droog. Verwarm een grillpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voor de plakken courgette er in gaan. Grill de courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin.
Rasp de citroen (gebruik een fijne rasp) en pers hem uit. Meng de olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook, citroenrasp en één eetlepel citroensap.
Verdeel de gegrilde plakjes courgette over twee borden. Scheur de verse munt in stukjes en verdeel dit over de courgetteplakjes. Prak de feta met een vork in kleine stukjes en verdeel dit over de borden. Druppel tot slot de dressing erover en maak het gerechtje af met wat geroosterde sesamzaadjes en vers gemalen peper.
Kan eventueel ook als bijgerecht worden geserveerd.