Doradefilet in dille-mosterdsaus met wilde spinazie

2 personen 30 min Vis gerecht

Lekker met zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 300 gram doradefilet
  • 600 gram wilde spinazie
  • 1 ui
  • 5 theelepel milde mosterd
  • 2 verse dille takjes
  • 1 knoflook teentje
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Wok

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd een ui in kleine plakjes. Snijd de dille fijn. Doe alles in een kom met de mosterd en roer door elkaar.

  2. Neem 2 velletjes aluminiumfolie ter grootte van een A4-tje. Spray een dunne laag Frylight bakspray op de aluminiumfolie. Verdeel de doradefilet in 2 stukken, bestrooi deze met peper en zout en leg ze in het midden van de aluminium folie.
    Verdeel het geheel van uien, dille en mosterd over de dorade en vouw de velletjes dicht tot pakketjes. Bak deze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Was de wilde spinazie grondig en laat deze goed uitlekken. Pers de knoflook. Neem een wok, spuit deze in met wat Frylight bakspray en fruit het teentje knoflook. Als de knoflook een beetje verkleurd, voeg je de spinazie erbij en al roerend is de spinazie binnen een paar minuten klaar. Door het vocht wordt de spinazie eerder gestoomd dan gebakken. Mocht het toch te hard gaan, draai dan het vuur iets lager. Voeg wat zout toe naar smaak. Leg het dichtgevouwen vis-pakketje op een bord en serveer de spinazie erbij.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag