Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Dorade op courgettepasta met roomsaus

25-30 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Bakpapier

Bakplaat

Koekenpan

Spiraalsnijder

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Leg de trostomaatjes op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Dep de doradefilets droog en bestrooi aan beide kanten met wat zout en peper. Bestrooi de visvleeszijde met de helft van de citroenrasp en druppel de helft van het citroensap erover.

  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de dorade eerst op de huidzijde 3-4 minuten, draai dan voorzichtig om en bak nog ongeveer 3 minuten tot de vis gaar is maar niet droog.

  5. Maak intussen de romige courgettepasta: verwarm de Alpro cuisine light, kruidenkaas light, de rest van de citroenrasp en het -sap in een grote pan op laag vuur. Roer tot de kruidenkaas is gesmolten.

  6. Voeg de courgettelinten en peterselie toe en verwarm een paar minuten tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak met wat peper.

  7. Verdeel de romige courgettepasta over twee borden. Leg de dorade erop, samen met de gepofte tomaatjes uit de oven en garneer met de dille.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70

MultiV Meno

MultiV Meno

De menopauze hoeft niet vervelend te zijn

€ 25,75