Gegrilde ananas met mangosaus en rode bessen

2 personen 20 min Vegetarisch gerecht

Fruitig lauwwarm nagerecht.

Tip: in plaats van een eetlepel rum, kan je ook een paar druppels rum essence uit een flesje gebruiken.

Ingrediënten

  • ½ verse ananas
  • ½ mango
  • ½ rode aalbessen (bakje)
  • 1 eetlepel rum
  • 1,2 eetlepel zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)

Benodigdheden

  • Grillpan

Bereiden

  1. Schil de mango, snijd in stukjes en pureer met ½ theelepel zoetstof. Ris de besjes van vier takjes rode bessen, en zoek er twee mooie uit om te garneren. Snijd 4 dunne plakken van de ananas en verwijder de schil.

  2. Verhit de grillpan op hoog vuur, en bak de ananasplakken om en om in vier minuten, draai ze een kwartslag zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat. Laat iets afkoelen, meng ondertussen de rest van de zoetstof en de rum (of essence) door elkaar.

  3. Bestrijk met een kwastje de plakken met het rum/zoetstof mengsel. Leg op elk bord twee plakjes gegrilde ananas, de losse bessen, een flinke lepel mangosaus en garneer met het rode bessentrosje.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag