Kip tandoori curry

2 personen 25min

Heerlijk en gezonde kip tandoori curry. Zo op tafel en lekker voor het hele gezin.

Ingredienten

  • 250 gram kipfilet
  • 500 gram bladspinazie
  • 1/2 tomatenblokjes (blik)
  • 10 centiliter kippenbouillon
  • 80 gram zilvervliesrijst
  • 60 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 ui
  • 1 knoflook teentje
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel tandoori kruiden
  • Kneepje citroensap
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Hapjespan

Bereiden

  1. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de tandoori kruiden. Snipper de ui. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een hapjespan en fruit de ui ca. 4 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe en bak ca. 2-3 minuten.

  2. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan ca. 15 minuten op laag vuur stoven. Roer, net voor het serveren de yoghurt, citroensap en koriander er doorheen.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit wat Frylight bakspray in een koekenpan, fruit het teentje knoflook er in en voeg na 1 minuut de spinazie toe. Schep de spinazie voortdurend om en roerbak ongeveer 2 minuten tot dat de spinazie geslonken is. Giet de spinazie goed af zodat het extra vocht eruit is.

  4. Serveer in een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel. Verdeel het kip-groente mengsel over 2 borden en serveer met de zilvervliesrijst en spinazie

Andere recepten

4 personen 15min Vlees