Mosselen met limoen en verse koriander
20 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Spoel de mosselen goed af onder koud stromend water (geef mosselen die open staan even een tik tegen het aanrecht, sluit de mossel niet gooi deze dan weg).
Strooi de mosselgroente en fijngesneden prei onderin de pan.
Pel de knoflook, snijd deze fijn en leg op de groenten.
Voeg de mosselen toe, samen met een klein scheutje water. Kook de mosselen en groenten afgedekt in ca. 6 minuten totdat alle exemplaren geopend zijn.
Snijd de limoen in partjes (zonder schil en vliesjes) en hak de koriander fijn.
Schep de mosselen en groenten met een schuimspaan uit de pan en verdeel deze over 2 diepe borden. Zeef het kookvocht en verdeel deze over de mosselen, samen met de partjes limoen en verse koriander.
Tip: Lekker met 3 sneetjes geroosterd volkoren stokbrood (ca. 50 gram per persoon) eventueel dun besmeerd met een laagje limoensaus.