Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Spinazietaart

45 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2-3 personen
Eenvoudig
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

oven

springvorm (diameter 20cm)

bakpapier

knoflookpers

garde

aluminiumfolie (optioneel)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2-3 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een springvorm met bakpapier. Als je het bakpapier onder de kraan even nat maakt en verfrommelt, dan kun je het makkelijker in de springvorm vormen.

  2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2-3 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en snijd ze fijn.

  3. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de spinazie grof. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook.

  4. Klop de eieren in een grote kom los met een garde. Voeg de sperziebonen, spinazie, ui, knoflook, havervlokken, het venkelzaad, de chilivlokken, het zout en de peper toe en schep goed om.

  5. Doe het mengsel over in de met bakpapier beklede springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes erover (met de snijkant naar boven), gevolgd door de witte kaasblokjes.

  6. Zet de springvorm in de oven en bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten gaar. Gaat de bovenkant te hard en is het ei vanbinnen nog niet gestold? Dek dan af met een vel aluminiumfolie.

  7. Controleer of het ei gestold is en zet eventueel nog even terug in de oven.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50