Spinazietaart
65 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verhit de oven op 200° Celsius.
Doe de tomaten, ui, 2 eetlepels olijfolie en azijn in een braadslee. Voeg ook wat versgemalen peper toe. Zet de braadslee in de oven en laat 45 minuten roosteren totdat de ui zacht is. Schud de braadslee af en toe zodat de groenten niet aanbranden. Pureer de groenten wanneer ze gekookt zijn met een staafmixer.
Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat bakken totdat de spinazie geslonken is.
Klop de eieren, yoghurt, chilimix en versgemalen peper door elkaar en bak hier 3 dunne omeletten van.
Vet een ovenschaal met ongeveer de grootte van de omeletten in met een beetje Frylight bakspray/olijfolie. Leg de eerste omelet op de bodem en bedek deze met een derde van het spinazie en de helft van de tomaten. Herhaal dit nog 1 keer. Leg de derde omelet bovenop en strooi er wat verkruimelde 10+ fetakaas over. Doe de spinazietaart nog 10 minuten in de oven. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de taart in 4 stukken en serveer elk stuk op een bord met de zilvervliesrijst.