Varkenshaas met groene asperges en sinaasappelsaus

2 personen 40 min Vlees gerecht

Een heerlijk feestelijk gerecht!

Ingrediënten

  • 1 grote varkenshaas of 2 kleine haasjes (ca. 200- 250 gr)
  • 1 flinke bos groene asperges (ca. 12 stuks)
  • 2 perssinaasappels (liefst biologisch)
  • 4 walnoten, grof gehakt
  • 1 sjalotje
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 tl tapiocameel (natuurvoedingswinkel)
  • 1 tl geurige azijn
  • peper en zout
  • frylight bakspray

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Rasp
  • Steelpannetje
  • Aluminiumfolie

Bereiden

  1. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
    Snijd het onderste harde stukje van de groene asperges. Ze hoeven niet geschild te worden.

  2. Hak het sjalotje fijn. Rasp de schil van de sinaasappels (of trek de schil met een zesteur in dunne reepjes). Pers de sinaasappels uit. Hak de blaadjes van de peterselie fijn. Spray wat Frylight bakspray in de grillpan en grill zodra de pan heel heet is aan alle kanten bruin.

  3. Temper dan het vuur iets en gaar het vlees onder af en toe keren in ca. 12-15 minuten licht rosé. Laat het vlees goed ingepakt in aluminiumfolie even rusten. Vet een steelpannetje in met wat Frylight bakspray, fruit het sjalotje ca. 3 minuten en voeg dan het sinaasappelsap en de azijn toe. Laat net tegen de kook aan ca. 3 minuten pruttelen, voeg de sinaasappelrasp toe en bind de saus dan licht met het tapiocameel.

  4. Voeg van het vuur af de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer de groene asperges ca. 3-4 minuten. Snijd dan de varkenshaas in plakken en leg ze op de borden. Leg de asperges ernaast, schep er wat sinaasappelsaus overheen en garneer met de stukjes walnoot.

  5. Tip:
    Lekker met volkoren pasta!

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag