Fit en sterk worden? Doe deze 10 oefeningen

29 april 2019

Fit en sterk worden? Doe deze 10 oefeningen

Heb jij wel eens het gevoel overstelpt te worden met fitness informatie? Je hoeft alleen maar deze 10 oefeningen te onthouden en binnen 30 dagen voel je je sterker en fitter.

Al kun je ze natuurlijk ook twee keer per week doen, wat jij fijn vindt.

 

1: Lunges

Het oefenen van je balans is een belangrijk deel van je sportroutine. Dat is precies wat lunges doen, samen met het sterker maken van je benen. Doe ze 10 keer (om en om) en herhaal deze set 3 keer.

 

2: Pushups

Pushups zijn een van de effectiefste basisoefeningen. Doe er zoveel als je aankan, en herhaal dit aantal 3 keer.

 

3: Squats

Squats helpen je benen en core sterker te maken en flexibiliteit in je heupen en onderrug te creëren. Daarnaast verbrand je een heleboel calorieën bij het doen van deze oefening. Doe er zoveel als je kan en herhaal dit aantal drie keer.

 

4: Dumbell press

Deze oefening is heel geschikt voor mensen die veel achter de computer zitten. Niet alleen je rug en schouders worden geactiveerd maar ook je core doet mee. Begin met gewichtjes die niet al te zwaar zijn. Doe er zoveel als je kan en herhaal drie keer.

 

5: Dumbell rows

Hier krijg je een hele sterke en mooi gevormde rug van. Kies weer voor niet te zware gewichtjes. Je kunt het gewicht na verloop van tijd opvoeren. Doe er weer zoveel als je armen en rug aankunnen, en herhaal in drie sets.

 

6: Dead-lift met één been

Deze doet het heel goed voor je balans, je stabiliteit en zorgt voor sterke benen. Herhaal 10x op het ene been en dan 10x op het andere been.

 

7: Burpees

Dit is de perfecte oefening voor het hele lichaam. Je wordt er sterker én fitter van. Je begint met drie sets van 10x. Naarmate je fitter wordt mag je het aantal per set opvoeren.

 

8: Side plank

Dit vinden veel mensen een lastige oefening. Toch is hij erg belangrijk voor het sterker maken en behouden van je core. Je doet drie sets van 10x aan elke kant.

 

9: Sit-ups

Deze is specifiek voor de buikspieren. Heb je last van je rug? Kom dan niet te ver van de grond. Begin met drie sets van 15 sit-ups.

 

10: Bruggetje

Deze oefening helpt je een betere houding te bewaren gedurende de dag. Daarnaast is ‘ie perfect voor mensen die sterkere bilspieren willen kweken. Tien keer per set. Herhaal drie keer.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Foto: Sarah Cervantes via Unsplash

 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen