Italiaanse aubergines

4 personen 15 min

Een super lekker hartig gerechtje met een Mediterraanse tint

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 6 verse ansjovisjes
  • 3 kleine tomaten
  • 3 eetlepel kappertjes
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • kwastje
  • grilpan

Bereiden

  1. Snijd de aubergine in dikke ronde plakken. Spray wat Frylight bakspray in een grillpan en bak de aubergines ca. 4-6 minuten tot ze goudbruin zijn (keer ze regelmatig even om).

  2. Snijd ondertussen de tomaten in dobbelsteentjes en snijd de ansjovis in stukjes.

  3. Meng de tomaten, de ansjovis en de kappertjes door elkaar en breng op smaak met peper.

  4. Leg de plakken aubergine op een bord, verdeel het tomatenmengsel over de plakken en serveer.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag