Citroenkip met peterselie en munt

4 personen 50 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 4 kippenpoten zonder vel
  • 200 ml kippenbouillon
  • blaadjes munt en schijfjes citroen voor garnering
  • 5 cm gemberwortel, geraspt
  • sap en schil van 1 citroen
  • 1 groene Spaanse peper, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel verse munt, gehakt
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • Frylight bakspray of olijfolie

Bereiden

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat Frylight bakspray of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Schep de kip uit de pan.

  2. Doe de gember in de pan, pers de knoflook hierboven uit en bak 1 minuut. Roer dan de kerrie, komijn, koriander, zout en peper erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.

  3. Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Breng alles aan de kook. Laat de kip nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer dan de peterselie en de munt erdoor. Serveer de kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag