Courgette lasagne
40 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak dunne lange plakken van de courgette met een kaasschaaf. Maak de champignons schoon met een borsteltje (of doekje). Snijd de onderkant van het steeltje eraf en snijd in plakjes. Snijd de prei in ringen en snipper de rode ui.
Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een wok en rul de tartaar gaar. Voeg de knoflook, paprikapoeder, rode peper en wat peper en zout naar smaak toe. Bak de ui mee en voeg de rest van de groenten (behalve de courgette en tomatenblokjes) toe wanneer de ui glazig is. Bak de groenten ca. 4 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en proef of de saus genoeg op smaak is, mocht dit niet zo zijn dan kun je nog wat extra groenten toevoegen. Laat de saus nog ongeveer 10 minuten pruttelen.
Pak de ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem. Leg hier wat plakjes courgette bovenop en voeg dan weer een laagje saus toe. Herhaal dit tot de plakjes courgette op zijn. Eindig met een laagje saus. Strooi nu wat geraspte kaas over de lasagne en zet de schaal ca. 20 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over 2 borden.
Tip:
De lasagne kan ook met vegetarisch gehakt worden gemaakt voor een vegetarisch gerecht.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.