Easypeasy hete kipfilethaasjes met rijst
25 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Schep de komkommer om met de witte wijnazijn en breng op smaak met de chilivlokken, zout en peper. Houd zolang apart.
Verhit de olijfolie in een diepe koeken- of wokpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en een kopje water en verhit 1 minuut mee.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Bestrooi de reepjes kipfilethaasjes met zout en peper. Doe de kip in de koekenpan en bak rondom goudbruin. Voeg de paprika en prei toe en bak dit alles tot de kip gaar is en de paprika zacht.
Voeg de sambal toe en verhit mee tot je de gewenste dikte hebt.
Serveer de rijst met de hete kip en de frisse komkommersalade.
* Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kan je de zilvervliesrijst vervangen voor bijvoorbeeld bloemkool- of broccolirijst.