Fusilli met tonijn, kappertjes & peterselie

4 personen 20 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 3 blikjes tonijn a 130 gram, op waterbasis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels kappertjes, op waterbasis
  • 2 kleine verse rode chilipepers, fijngehakt
  • 2 handenvol verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 160 gram ongekookte volkoren fusilli

Bereiden

  1. Breek in een kom de tonijn in stukjes met een vork.

  2. Meng in een ander kommetje de olie, knoflook, kappertjes, chilipepers, peterselie en citroensap door elkaar. Schenk het mengsel over de tonijn en meng door elkaar. Voeg wat zout en peper toe (maar wees matig met zout).

  3. Bereid ondertussen de volkoren fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Bewaar 1,25 dl van het kookvocht en giet de fusilli af. Meng het tonijnmengsel door de fusilli. Voeg wat kookvocht toe om het geheel vochtig te maken. Serveer direct.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag