Geroosterde paprika-tomatensoep

4 personen 1 uur en 50 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika's, zaadlijsten verwijderd, in grote platte stukken
  • 4 rijpe tomaten
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel zoete chilisaus

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender

Bereiden

  1. Leg de stukken paprika met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel van de paprika’s zwart geblakerd is. Laat de paprika’s vervolgens afkoelen. Trek daarna het vel eraf en hak het vruchtvlees in stukjes.

  2. Maak een klein kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze onder in heet water. Laat 1 minuut in het water staan en dompel ze daarna in koud water. Trek dan vanaf het kruis het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui voor 10 minuten, totdat hij zeer zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg ook de tomaten, paprika’s en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 20 minuten sudderen op laag vuur.

  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, tot deze glad is. Schenk de soep daarna weer terug in de pan en roer de chilisaus er zachtjes door.

    TIP! Deze soep is heerlijk voor tussen de middag als lunch. Eet de soep samen met 2 belegde crackers.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag