Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Geroosterde paprika-tomatensoep

1 uur en 50 minuten

Lunch, Voorgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

4 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Staafmixer of blender

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Leg de stukken paprika met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel van de paprika’s zwart geblakerd is. Laat de paprika’s vervolgens afkoelen. Trek daarna het vel eraf en hak het vruchtvlees in stukjes.

  2. Maak een klein kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze onder in heet water. Laat 1 minuut in het water staan en dompel ze daarna in koud water. Trek dan vanaf het kruis het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui voor 10 minuten, totdat hij zeer zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg ook de tomaten, paprika’s en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 20 minuten sudderen op laag vuur.

  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, tot deze glad is. Schenk de soep daarna weer terug in de pan en roer de chilisaus er zachtjes door.

  5. Tip:
    Deze soep is heerlijk voor tussen de middag als lunch. Eet de soep samen met 2 belegde crackers.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 16,50

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 25,50