Groene salade met gegrilde nectarine en frambozendressing

2 personen 30 min Vegetarisch gerecht

Groene salade met gegrilde nectarine en frambozendressing. Perfect voor de zomerse dagen en ook nog eens makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 125 gram gemengde sla
  • 125 gram frambozen
  • 1 stuk nectarine
  • 1 handvol verse basilicum
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Staafmixer

Bereiden

  1. Pluk de blaadjes van de basilicum.

  2. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

  3. Snijd de nectarine doormidden en verwijder de pit. Bespray de snijhelften licht met wat Frylight bakspray.

  4. Verhit de grillpan op hoog vuur. Grill de nectarine op het snijvlak ca. 6-8 minuten. Draai ze halverwege, zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat. Laat iets afkoelen en snijd de nectarine in partjes.

  5. Maak met de staafmixer een dressing met de helft van de frambozen, de balsamicoazijn, 3 eetlepels water en de olijfolie.

  6. Maak de borden op met de salade, de basilicumblaadjes, de nectarine en de rest van de frambozen. Druppel er wat frambozendressing overheen en garneer met de pompoenpitten.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag