Groentesalade met mosterddressing (vegetarisch)

4 personen 1 uur in de koelkast + 20 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette, in de lengte, in repen
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 aubergine, in de lengte, in repen
  • 1 venkelknol, in achten
  • 1 rode ui, in achten
  • 16 kerstomaten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • verse takjes rozemarijn ter garnering
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • Ingrediënten voor de dressing:
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 theelepels fijngehakte rozemarijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Greensweet Stevia Suiker Sweet poeder
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Leg alle ingrediënten (op de kerstomaten na) op een bakplaat. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk hiermee de groenten. Rooster de groenten 10 minuten onder de grill tot ze net zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden. Neem de bakplaat hierna uit de oven en laat de groenten afkoelen. Doe de groenten samen met de kerstomaten in een kom.

  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet hem over de groenten. Dek de schaal af en laat de salade in de koelkast 1 uur afkoelen. Garneer de salade met takjes rozemarijn.

    TIP! Deze salade kun je ook warm opdienen – warm de dressing in dit geval langzaam op in een pan.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag