Kip kerrie met verse ananas

2 personen 25min Vlees gerecht

Heerlijke kip kerrie met verse ananas. In een handomdraai op tafel 🙂

Ingredienten

  • 250 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen, in dunne ringetjes
  • 80 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 100 gram verse ananas
  • 100 milliliter Alpro soja cuisine light
  • 50 milliliter water
  • 1/2 tablet kippenbouillon
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 theelepel bloem
  • 1 theelepel Curry mandras (Jonnie Boer)
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Hapjespan

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet na het koken af en laat afgedekt staan. Snijd de ananas in kleine blokjes en de kipfilet in smalle reepjes. Verhit een koekenpan en rooster het amandelschaafsel ca. 3 minuten op middelhoog vuur en laat vervolgens afkoelen op een bord.

  2. Kook ondertussen de sperziebonen in een klein laagje water in ca. 10-12 minuten beetgaar. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet samen met de curry madras ca. 3-4 minuten op middelhoog vuur.

  3. Voeg dan de bloem toe en bak even kort mee. Voeg vervolgens de Alpro soja cuisine light toe samen met 50 ml water en de halve tablet kippenbouillon. Laat dit samen nog ca. 5 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg dan de blokjes ananas toe aan de kip kerrie en verwarm nog ca. 1 minuut. Verdeel de rijst samen met de kip kerrie en sperziebonen over 2 borden en maak af met wat amandelschaafsel.

Andere recepten

2 personen 25min Vlees

4 personen 1 uur en 20min Vegetarisch