Kip met mango en cashewnoten

2 personen 25min Vlees gerecht

Een heerlijk gerecht, simpel en snel te bereiden.

Ingredienten

  • 200 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 80 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 3 grote tomaten, in stukjes gesneden
  • 1/2 pot gergrilde paprika Royal, uitgelekt 175 gr
  • 1/2 mango
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 el cashewnoten, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 snufje cayennepeper
  • frylight bakspray/olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

  1. Snijd de mango en tomaten in stukjes. Verhit de Frylight bakspray/olijfolie in een pan. Fruit daarin de ui, knoflook en cayennepeper op laag vuur en laat vijf minuten bakken. Draai dan het vuur wat hoger en bak de kipfilet mee.

  2. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gegrilde paprika’s klein en voeg samen met de tomaat toe aan de kip. Giet de helft van het vocht uit de pot met gegrilde paprika’s erbij. Draai het vuur laag en voeg de stukjes mango toe.

  3. Kijk of er genoeg vocht in de pan zit, want de kip moet net onder staan. Laat dat pruttelen en roer goed door en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Rooster de fijngehakte cashewnoten nog even kort in een koekenpan en bestrooi het gerecht met de cashewnoten.
    Verdeel het gerecht over 2 borden en serveer met een klein bolletje zilvervliesrijst.

Andere recepten

4 personen 30min Vlees