Mexicaanse burrito’s

2 personen Vegetarisch gerecht

Heerlijke vegetarische burrito, waar iedereen blij van wordt

Ingredienten

  • 2 tortilla wraps volkoren of meergranen
  • 175 gram Goodbite rul gehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 tomatenblokjes (blik)
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teentje
  • 50 gram verkruimelde fetakaas van Arla Appetina 22+ (10% vet)
  • handje verse koriander
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Bereiden

  1. Warm de oven voor op 200 °C . Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Verhit een klein beetje Frylight bakspray/olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Bak vervolgens het gehakt met de ui en knoflook mee.

  2. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en verhit dit mee in de koekenpan. Doe de komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en wat zout bij het geheel en bak 5 minuten mee. Voeg de helft van de tomatenblokjes en een paar blaadjes gehakte koriander toe en laat even aan de kook komen.

  3. Leg de tortilla wraps op het aanrecht en verdeel de vulling gelijkmatig over de wraps. Rol vervolgens op en leg ze met de opening naar beneden in de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatenblokjes over de wraps samen met de overgebleven vulling.

  4. Bestrooi met de verkruimelde kaasblokjes (light 22+). Laat in de oven in ongeveer 15 minuten heet worden. Laat uit de oven nog ongeveer 5 minuten staan, dan komen de smaken beter tot zijn recht. Serveer de burrito’s met de rest van de gehakte koriander erover.

Andere recepten

2 personen 5min Vegetarisch