Nasi goreng

2 personen 30min Vegetarisch gerecht

Heerlijke vegetarische nasi goreng.  Boordevol groenten en ook nog eens hartstikke lekker!

Ingredienten

  • 80 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 200 gram fijngesneden prei
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teentje
  • 1 eetlepel sojasaus less salt (Kikkoman)
  • 1 theelepel sambal
  • snufje komijn
  • snufje gemberwortel
  • snufje kurkuma
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen, het liefst in de koelkast.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze met wat Frylight bakspray in een wok aan. Voeg de kruiden toe en de sambal en een scheutje sojasaus. Laat dit mengsel 1-2 minuten bakken.

  3. Voeg de paprika’s toe aan de pan en bak een paar minuten mee tot ze iets zacht beginnen te worden. Schep dan de champignons er doorheen en laat iets slinken. Voeg als laatste de prei toe en bak nog even kort mee.

  4. Schep de koude rijst beetje bij beetje door de warme groenten en bak nog even kort mee. Proef of de nasi goed op smaak is en voeg eventueel nog een beetje sojasaus of sambal toe.

  5. Pak een koekenpan en verwarm wat Frylight bakspray/olijfolie en bak de eieren, maak bijvoorbeeld een spiegelei of een omelet. Serveer de nasi samen met de eieren.

Andere recepten

2 personen 25min Vlees

2 personen 30min Vegetarisch