Paddenstoelen curry met kikkererwten en spinazie

2 personen 20 min Vegetarisch gerecht

Een heerlijke curry, makkelijk en snel bereid!

Ingrediënten

  • 400 gram gemengde paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen, shiitakes, kastanjechampignons)
  • 1/2 theelepel tomatenblokjes (blik)
  • 150 gram kikkererwten (uit pot/blik, maar nog lekkerder: vers gekookt)
  • 100 ml kokosmelk light
  • 100 gr spinazieblaadjes
  • 80 gr zilverliesrijst, ongekookt
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 1 limoen, in partjes
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gember (ca. 5 cm)
  • 1 el pittige kerrie
  • 1 tl fenegriek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 takjes koriander
  • peper en zout
  • frylight bakspray/olijfolie

Benodigdheden

  • Rasp
  • Hapjespan

Bereiden

  1. Snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember. Snijd de chilipeper fijn en snijd de paddenstoelen in plakjes. Vet een hapjespan in met wat Frylight bakspray/olijfolie en fruit de ui en de knoflook op laag vuur ca. 5 minuten.

  2. Voeg de gember, kruiden en chilipeper toe en bak nog 2 minuten. Eventueel wat water toevoegen als het mengsel dreigt aan te bakken. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de kikkererwten toe en laat 5 minuten met het deksel op de pan pruttelen.

  3. Voeg dan de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes garen. Voeg op het laatst de spinazie toe en draai het vuur uit. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 12 minuten gaar. Garneer de curry met wat korianderblaadjes en partjes limoen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag