Paddenstoelen curry met kikkererwten en spinazie
20 minuten
Hoofdgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember. Snijd de chilipeper fijn en snijd de paddenstoelen in plakjes. Vet een hapjespan in met wat Frylight bakspray/olijfolie en fruit de ui en de knoflook op laag vuur ca. 5 minuten.
Voeg de gember, kruiden en chilipeper toe en bak nog 2 minuten. Eventueel wat water toevoegen als het mengsel dreigt aan te bakken. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de kikkererwten toe en laat 5 minuten met het deksel op de pan pruttelen.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes garen. Voeg op het laatst de spinazie toe en draai het vuur uit. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 12 minuten gaar. Garneer de curry met wat korianderblaadjes en partjes limoen.