Paddenstoelen risotto met portobello

2 personen 30min Vegetarisch gerecht

Heerlijke paddenstoelen risotto, zo op tafel en lekker voor het hele gezin!

Ingredienten

  • 80 gram volkoren risottorijst/zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 300 gram gemengde paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen, shiitakes, kastanjechampignons)
  • 300 milliliter tuinkruidenbouillon
  • 60 gram walnoten
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 1 portobello
  • 1 ui
  • 1 knoflook teentje
  • 10 gram verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Zwitserse strooikaas
  • peper en zout

Benodigdheden

Bereiden

  1. Veeg de paddenstoelen en portobello schoon met een borsteltje en snijd in kleine stukjes. Hak de walnoten fijn en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord en bestrooi met wat peper en eventueel zout.

  2. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 minuten zachtjes mee. Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 minuten).

  3. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met wat extra peper en zout. Schep de peterselie erdoor en verdeel de risotto over 2 diepe borden en bestrooi met wat Zwitserse strooikaas.

Andere recepten

2 personen 30min Vegetarisch

4 personen 60min Vlees