Pastasalade met ham en asperges

2 personen 25 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 80 gram volkoren fusilli (ongekookt)
  • 250 gram verse asperges
  • 150 gram gerookte ham, in dunne reepjes
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes, gehakt
  • 50 gram zwarte olijven (zonder pit), op waterbasis
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • peper en zout
  • Frylight bakspray of olijfolie

Bereiden

  1. Kook de volkoren fusilli al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Schil de asperges met een dunschiller, net onder de kop van boven naar onderen. Snijd 2-3 centimeter van de onderkant van elke asperge af en gooi dit deel weg. Snijd de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm.

  3. Spray wat Frylight bakspray of olijfolie in een pan en laat langzaam verhitten. Bak hierin de ham, knoflook en asperges. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, dek de pan af met een deksel en laat 8-10 minuten koken. Voeg de olijven, tomaten, kruiden en de uitgelekte pasta toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag