Poke Bowl met groenten

Hoofdgerecht

2 personen 30 min Veganistisch gerecht

Poke bowl met groenten

Ingrediënten

  • 180 gram tempeh of tofu
  • 80 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 gele paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 venkelknol
  • 1/4 rode kool
  • 100 gram peulen, sugar snaps of bimi
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 lente ui, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus less salt (Kikkoman)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 handje verse koriander
  • Dressing:
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1-2 cm geraspte verse gember
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1-2 druppels zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)
  • snufje chilipeper

Benodigdheden

  • 2 bowls

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de groentebouillon (water+bouillonblokje).

  2. Snijd de tempeh of de tofu in kleine blokjes en bak in een scheutje sesamolie. Giet de sojasaus over de tempeh of tofu en bak op middelhoog vuur, zodat het een beetje knapperig wordt.

  3. Start met het wassen van alle groenten. Halveer de komkommer en snijd overlangs, haal de zaadlijsten eruit met een lepel en snijd de komkommer, paprika, venkel en rode kool in reepjes of stukjes van ongeveer 1 a 2 cm. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de lente ui in dunne ringetjes.

  4. Kies voor peulen, sugar snaps of bimi en kook deze in een klein laagje water in ca. 4 a 5 minuten beetgaar.

  5. Giet de rijst af, laat afkoelen en verdeel over 2 bowls. Verdeel dan de tempeh of tofu over de rijst en voeg dan de groenten toe.

  6. Maak vervolgens de dressing: meng alle ingrediënten goed door elkaar en garneer de dressing over de bowl. Garneer tot slot de bowl met wat sesamzaadjes, chilivlokjes en verse koriander

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag