Salade van artisjok, asperges en venkel met limoenmayonaise

Voorgerecht

2 personen 20 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 4 artisjokharten (uit blik)
  • 150 gram witte asperges
  • 100 gram venkelknol
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • 1½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepel Walden Farms Amazin mayo/2BSlim Yonnaise 
  • ½ eetlepel limoensap
  • ½ eetlepel dille
  • geraspte limoenschil
  • peper en zout
  • Tabasco

Benodigdheden

  • Vergiet

Bereiden

  1. Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en snijd de rest van de stengels in stukjes van ongeveer 5 cm. Leg ze in een pan met ruim kokend water en wat zout en kook ze in 2 minuten zacht. Leg ze vervolgens in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Dep de asperges hierna goed droog.

  2. Haal nu de artisjokharten uit het blik en spoel ze af onder koud water. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de venkel in dunne plakken en leg ze 5 minuten in een kom met ijswater zodat ze knapperig worden. Klop ondertussen de citroensap en de mosterd door elkaar en klop er dan geleidelijk de olijfolie doorheen en wat peper en zout naar smaak.

  3. Laat de venkel uitlekken en maak hem goed droog. Snijd de artisjokharten in schuine plakjes en meng ze samen met de asperges, venkel en citroenvinaigrette in een kom.

  4. Maak nu de limoenmayonaise door de mayonaise te mengen met limoenrasp, limoensap en dille en breng op smaak met enkele druppels Tabasco. Schep wat artisjoksalade en limoenmayonaise op elk bord.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag