Salade van artisjok, asperges en venkel met limoenmayonaise
20 minuten
Voorgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en snijd de rest van de stengels in stukjes van ongeveer 5 cm. Leg ze in een pan met ruim kokend water en wat zout en kook ze in 2 minuten zacht. Leg ze vervolgens in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Dep de asperges hierna goed droog.
Haal nu de artisjokharten uit het blik en spoel ze af onder koud water. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de venkel in dunne plakken en leg ze 5 minuten in een kom met ijswater zodat ze knapperig worden. Klop ondertussen de citroensap en de mosterd door elkaar en klop er dan geleidelijk de olijfolie doorheen en wat peper en zout naar smaak.
Laat de venkel uitlekken en maak hem goed droog. Snijd de artisjokharten in schuine plakjes en meng ze samen met de asperges, venkel en citroenvinaigrette in een kom.
Maak nu de `limoenmayonaise` door de friteslijn te mengen met limoenrasp, limoensap en dille en breng op smaak met enkele druppels Tabasco. Schep wat artisjoksalade en limoenmayonaise op elk bord.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.