Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Salade van artisjok, asperges en venkel met limoenmayonaise

20 minuten

Voorgerecht

Vegetarisch

2 personen
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Vergiet

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en snijd de rest van de stengels in stukjes van ongeveer 5 cm. Leg ze in een pan met ruim kokend water en wat zout en kook ze in 2 minuten zacht. Leg ze vervolgens in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Dep de asperges hierna goed droog.

  2. Haal nu de artisjokharten uit het blik en spoel ze af onder koud water. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de venkel in dunne plakken en leg ze 5 minuten in een kom met ijswater zodat ze knapperig worden. Klop ondertussen de citroensap en de mosterd door elkaar en klop er dan geleidelijk de olijfolie doorheen en wat peper en zout naar smaak.

  3. Laat de venkel uitlekken en maak hem goed droog. Snijd de artisjokharten in schuine plakjes en meng ze samen met de asperges, venkel en citroenvinaigrette in een kom.

  4. Maak nu de `limoenmayonaise` door de friteslijn te mengen met limoenrasp, limoensap en dille en breng op smaak met enkele druppels Tabasco. Schep wat artisjoksalade en limoenmayonaise op elk bord.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 31,00

Meer info