Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Snijbonen-bloemkoolstamppot met gemarineerde kip

30 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
Eenvoudig
Regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Steelpan

Pureestamper

Koekenpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Marineer de kipreepjes in de sojasaus en rode peper.

  2. Maak intussen de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Doe de kokosmelk en groentebouillon in een steelpan, voeg de bloemkool, de nootmuskaat en een snuf zout en peper toe. Kook de bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar – roer af en toe, zodat er steeds andere bloemkoolroosjes onderstaan en stamp hem na 15 minuten grof.

  3. Kook intussen de snijbonen in 3-4 minuten gaar in een steelpan en giet ze af.

  4. Verhit de olijfolie en bak de kipreepjes in 7-9 minuten gaar.

  5. Stamp de bloemkool tot een grove puree en breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Meng de gepureerde bloemkool met de snijbonen en mosterd.

  6. Verdeel de stamppot over 2 borden en garneer met de kipreepjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 21,25

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50