Thaise viskoekjes met soja dip, venkel-muntsalade en noedels

2 personen 30 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 200 gram witvis (kabeljauw, schol, wijting o.i.d.)
  • 1 ei
  • 80 gram volkoren noedels
  • 4 sperziebonen, in dunne ringetjes
  • 1 limoen, rasp
  • 1 gemberwortel, stukje van ca. 1 cm
  • ½ chilipeper
  • 1 knoflook teentje
  • 8 takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • peper en zout
  • Frylight bakspray
  • 2 eetlepel sojasaus less salt (Kikkoman)
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1 kleine venkel
  • 8 blaadjes verse munt
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)

Benodigdheden

  • Mandoline (maar zonder lukt ook)
  • Keukenmachine

Bereiden

  1. Begin met het maken van de dip, door de sojasaus en de sesamolie met elkaar te mengen.

  2. Ga vervolgens door met het maken van de salade. Halveer de venkel en schaaf de venkel met een mandoline in dunne schijven (geen mandoline, snijd dan de venkel met een mes in dunne schijven). Blancheer de venkel even kort door deze te overgieten met kokend water, dat je na 1 minuut laat weglopen. Laat goed uit lekken.

    Dressing: breng de rijstazijn desgewenst op smaak met een paar druppeltjes vloeibare zoetstof. Meng de fijngehakte munt en de dressing door de venkel.

  3. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Viskoekjes: Snipper de gember en de knoflook fijn. Doe de visfilet in een keukenmachine en voeg de korianderblaadjes, gember, knoflook en chilipeper toe. Laat draaien tot een smeuïge massa. Voeg dan het ei en wat peper en zout naar smaak toe. Doe het vismengsel nu in een schaaltje, meng de bonenstukjes erdoor en vorm er 10 platte schijven van. Laat even in de koelkast rusten tot gebruik.

  4. Verhit wat Frylight bakspray in een koekenpan en bak de viskoekjes om en om goudbruin. Bestrooi de viskoekjes voor het serveren met de sesamzaadjes en serveer samen met de salade, dip en de volkoren noedels.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag