Tofusalade met misodressing (vegetarisch)

4 personen 25 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 90 milliliter Kikkoman sojasaus less salt
  • 2 theelepels sojaolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 theelepel zout
  • 400 gram tofu, in blokjes
  • 400 gram gemengde sla
  • 250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 komkommer, in de lengte gesneden en met een dunschiller in reepjes
  • Frylight bakspray of olijfolie
  • Ingrediënten voor de dressing:
  • 125 milliliter heet water
  • 2 theelepels witte miso * (Japanse kruidenpasta)
  • 2 eetlepels mirin * (Japanse zoete rijstwijn)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 theelepel bieslook, fijngeknipt
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Bereiden

  1. Meng de sojasaus en –olie, knoflook, gember, sambal en zout in een kom. Voeg de blokjes tofu toe en meng ze goed door de saus heen. Laat de blokjes minstens 10 minuten marineren in de koelkast. Laat de blokjes vervolgens uitlekken. Vang de marinade op in een kommetje en bewaar deze.

  2. Maak de dressing door het water te mengen met de miso. Laat het staan totdat de miso compleet is opgelost. Voeg dan de mirin, sesamolie, gemberwortel, bieslook en sesamzaad toe.

  3. Spray wat Frylight bakspray/olijfolie in een grillpan en laat langzaam verhitten. Grill de tofublokjes in 4 minuten op een middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Schenk vervolgens de bewaarde marinade over de tofu en grill de blokjes nog 1 minuut op hoog vuur. Laat de blokjes tofu afkoelen.

  4. Doe de sla, komkommer en cherrytomaatjes in een kom. Voeg de tofu toe aan de salade. Sprenkel de dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar.

    *verkrijgbaar bij de (Japanse) toko

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag