Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

10 x manieren om af te vallen zonder moeite te doen

29 april 2019

10 x manieren om af te vallen zonder moeite te doen

Gewicht verliezen zonder jezelf uit te hongeren of er heel hard voor te werken. Het kan. Deze tips helpen je zonder al te veel van je tijd/energie/wilskracht in te leveren.

 

Te mooi om waar te zijn? Echt niet. Lees deze tips:

Drink vóór elke maaltijd een glas water

Water zorgt ervoor dat je je ‘vol’ voelt en vermindert je hongergevoel. Ook stimuleert het drinken van water je spijsvertering. Zorg dus dat je voorafgaand aan ontbijt, lunch en diner een of meerdere glazen water drinkt, ten minste 30 minuten voor je eerste hap. Vind je het moeilijk genoeg water te drinken? Deze 3 apps helpen je genoeg water te drinken.

 

Eet mindful

Je kunt je lunch natuurlijk staand bij het kopieerapparaat eten of zittend voor je laptop. Heel efficiënt, maar niet perse heel handig als je gewicht wilt verliezen. Onderzoek toont aan dat als je eet terwijl je met iets anders bezig bent, je hongergevoel ook na de maaltijd kan aanhouden. Proef wat je eet, en eet met aandacht. Uiteindelijk zul je merken dat je hierdoor ook minder eet.

 

Beweeg (iets) meer

Je mag natuurlijk naar de sportschool gaan. Maar het hoeft niet; het inbouwen van wat meer dagelijkse beweging hoeft niet zo ingrijpend te zijn als je misschien denkt. Je bereikt het al met kleine veranderingen als het nemen van de trap, een blokje om tijdens je lunchpauze of wat vaker van je stoel gaan om het kopieapparaat te bereiken.

 

Eet meer (ja echt)

Van uithongeren is nog nooit iemand (blijvend) afgevallen. Het helpt je op korte termijn misschien om veel gewicht verliezen, maar dat zit er ook zo weer aan als je weer normaal gaat eten. Blijvend afvallen doe je door je een nieuwe levensstijl aan te meten met een voedingsplan dat daarbij hoort. Door drie keer per dag een gezonde maaltijd te eten en het te houden bij twee of drie tussendoortjes.

 

Eet van een kleiner bord

Speur je keukenkastjes af naar kleinere borden om van te eten. Kleinere borden leiden tot kleinere porties en kleinere porties leiden tot gewichtsverlies. Echt, het kan zó simpel zijn.

 

Slaap genoeg

Een gebrek aan slaap zorgt niet alleen voor diepere wallen, meer behoefte aan koffie en een slechte focus, het zorgt er ook nog voor dat je meer trek hebt. En die trek is gevaarlijk, want die zorgt voor extra – ongezond – snaaien gedurende de dag. Naast het feit dat je meer honger hebt, kun je ongezonde snacks namelijk ook slechter weerstaan als je weinig geslapen hebt.

 

Ga je keukenkastjes na

Check wat er allemaal in je keukenkastjes ligt. Zorg dat je ongezonde of suikerhoudende producten weggooit of weggeeft; zo kom je ook niet in de verleiding ze toch op te eten. Vul je keuken met gezonde producten die je energie geven in plaats van kosten zoals verse groenten, fruit en volkoren producten.

 

Draag kleding die past

Koop zeker geen maatje groter als je wilt afvallen; (te) soepel vallende kleding gaat je niet helpen gewicht te verliezen. Ga juist voor die broek die precies goed zit en dat jasje zonder stretch; het helpt je te bepalen wanneer je te veel gegeten hebt en je aan je doelen herinneren.

 

Foto: Anderson W Rangel via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen